Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму

Сьогодні у мене для Вас обіцяний рецепт заготівлі баклажанів на зиму. Виходить смачна закуска-салат.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 500 г помідорів
  • 500 г моркви
  • 500 г солодкого перцю
  • 3 середніх цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 стручок гострого перцю (або за смаком)
  • 1 ст. л. солі
  • 6 ст.л. оцту 9%
  • 1 ст. л. хмелі – сунелі
  • 50-70 мл соняшникової олії

Приготування:

  1. Найскладніше це підготувати овочі. Баклажани нарізаю кільцями/напівкільцями товщиною близько 1 см. Моркву натираю на великій тертці, цибулю кубиками, перець соломкою, помідори просто невеликими шматочками.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
  2. У великій каструлі на олії обсмажую цибулю з морквою.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
  3. Додаю баклажани, перемішую. Вливаю 250 мл кип’ятку. Накриваю кришкою та тушу 10 хвилин.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
  4. Іноді помішуючи. Якщо потрібно, можна додати ще води.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
  5. Перець, гострий перець, помідори, часник пропущений через прес, сіль та хмелі-сунелі додаю до каструлі з баклажанами. Накриваю кришкою та тушу 20 хвилин.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму*Якщо соку мало, можна додати трохи помідорів або води.
  6. Оцет можна додати в каструлю в кінці варіння, або розкласти салат по банкам об’ємом 500 мл (виходить 6 шт.) і в кожну влити 1 ст.л. оцту.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
  7. Банки закатати, перевертаю і залишаю охолонути під ковдрою. Зберігати таку закуску потрібно у прохолодному місці.Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму

Смачних вам заготовок на зиму!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: