Найсмачніший Новорічний салат з виноградом

Інгредієнти:

  • курячі грудки (філе) 300-400 гр
  • виноград без кісточок 200 гр
  • апельсин 1 шт
  • салат листовий — 1 пучок
  • ядра волоських горіхів 100 гр
  • сметана 300 гр
  • гранатовий соус (Нашараб) 2 ст. л
  • гірчиця 1 ч. л
  • масло вершкове 30-40 гр
  • сіль
  • приправи
  • чебрець
  • перець червоний солодкий
  • перець червоний гострий

Приготування:

  1. Грудки розрізаємо по товщині на пластинки, посипаємо приправами, солимо і обсмажуємо з двох сторін у вершковому маслі до рум’яності.
  2. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності на маленькому вогні (хвилин 15).
  3. Салат промиваємо, обсушуємо, рвемо руками або ріжемо смужками.
  4. Виноград промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну ягідку навпіл.
  5. Апельсин чистимо, поділяємо на часточки, кожну часточку ріжемо на 3-4 шматочки.
  6. Невелику жменьку горіхів дробу на великі шматочки, інші подрібнюємо майже в борошно.
  7. Встигли охолонути грудки нарізаємо шматочками.
  8. Дно салатника вистилаємо половиною салату.
  9. З’єднуємо курку, виноград, апельсин, листя салату ,що залишилися і дрібно подрібнені горіхи. Солимо до смаку і перемішуємо.
  10. Для заправки сметану змішуємо з гранатовим соусом і гірчицею, при бажанні додаємо трохи гострого перцю, розмішуємо до однорідності.
  11. Заправлений салат посипаємо крупно подрібненими горіхами.
  12. Можна також посипати зернами граната.
  13. Ставимо на годину або довше в холодильник.
  14. Подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: