Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Класичний рецепт пирога з персиками, який настільки простий, що з ним впорається навіть кулінар початківець. Персики можна замінити іншими фруктами або ягодами.

Інгредієнти:

  • борошно, цукор і манна крупа по 1 склянці
  • розпушувач, 2 ч.л
  • персики близько 1 кг (можна менше)
  • молоко, 100 мл
  • масло вершкове, 100 г
  • ванілін, волоські горіхи
  • сіль дрібка

Приготування:

  1. Просіваємо борошно і змішуємо його з розпушувачем і дрібкою солі, ваніліном до смаку. Перемішуємо суху масу.
  2. Персики ріжемо часточками.
  3. Форму для запікання накриваємо пергаментом і натираємо на дно трохи вершкового масла.
  4. Зверху насипаємо шар сухої маси – 1 склянку. Розрівнюємо. Викладаємо шар персиків. На них насипаємо ще склянку сухої суміші.
  5. Викладаємо персики. Засипаємо суміш і викладаємо персики.
  6. Можна трохи молока залишити і змішати його з сухою сумішшю, перетворюючи її в крихту.
  7. Виливаємо на персики молоко, посипаємо крихтою і подрібненими горіхами, відправляємо в духовку.Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці.
  9. Охолоджуємо пиріг і посипаємо його цукровою пудрою.Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Якщо є час і бажання, можна зробити сметанний крем з цукровою пудрою. Або з вершками. Персики дуже люблять таке поєднання з кремом і пиріг перетвориться в ніжний і м’який торт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: