Казковий м’ясний торт «Лісовик»

Казковий м'ясний торт «Лісовик»

М’ясний заливний торт з овочами виходить нереально смачним і дуже красивим. Шматочки ніжного м’яса, багато корисних овочів (цвітна капуста і брокколі) – і все це залито смачним м’ясним желе. Готується така казкова закуска зовсім нескладно, а результат – просто вражає уяву.

Інгредієнти:

  • один кілограм яловичини (м’якоть на кісточці);
  • 70 грам копченої грудинки;
  • 2 невеликі головки ріпчастої цибулі;
  • 2 середні моркви;
  • стебла петрушки;
  • чорний перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • 25 грам желатину + 150 мілілітрів бульйону;
  • 300 грам цвітної капусти;
  • 350 грам брокколі;
  • 2-3 зубчики часнику.

Покроковий процес приготування

  1. Один кілограм м’яса яловичини (досить-таки жирна м’якоть на кісточці) заливаємо двома літрами холодної води, ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо вміст до кипіння.
    Порада. Використовувати можна абсолютно будь-яке м’ясо: свинину, курку і т.д.
    Після того, як бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо шумівкою накип і варимо під кришкою дві години. Воду в процесі приготування додавати не можна: бульйон повинен бути дуже насиченим.
  2. Через дві години додаємо в бульйон сіль за смаком, кілька горошин чорного перцю, невеликий шматочок копченої грудинки (можна покласти копчені реберця). Туди ж викладаємо очищену від лушпиння цибулю (цілі головки), пару очищених і промитих морквин, стебла петрушки (перев’язані ниткою.)
  3.  Накриваємо каструлю кришкою, і варимо все разом ще одну годину.
  4.  Потім додаємо лаврові листочки, чекаємо 15 хвилин і вимикаємо вогонь.
  5. Виймаємо м’ясо і грудинку шумівкою в окрему миску, даємо час охолонути.
  6. Все інше виймаємо з бульйону і викидаємо.
  7. Сам бульйон бажано процідити.
  8. 150 мілілітрів процідженого бульйону наливаємо в тарілку і даємо охолонути до кімнатної температури.
  9.  У охолоджений  бульйон висипаємо 25 грам желатину, ретельно перемішуємо і залишаємо на той час, який вказано на упаковці.
  10. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь.
  11. Ми  в цей час розбираємо на суцвіття брокколі і цвітну капусту.
  12. Відварюємо в киплячій воді 5-7 хвилин кольорову капусту. Брокколі відварюємо в киплячій воді 10 хвилин.
  13. Охолоджене м’ясо дуже дрібно нарізаємо (але можна і просто розібрати на волокна).
  14. Також дрібно нарізаємо і шматочок грудинки.
  15. Підготуємо часник: 3 зубчики очищаємо і подрібнюємо ножем.
  16. Добре набряклий желатин нагріваємо (але не доводимо до кипіння), поки всі крупинки повністю не розчиняться.
  17. Гарячий желатин виливаємо в бульйон і ретельно розмішуємо.
  18. Збираємо торт у формі, яку краще заздалегідь застелити харчовою плівкою.
  19. На дно форми викладаємо м’ясо, посипаємо його рубаним часником, потім викладаємо шматочки грудинки.
  20. Наливаємо  бульйону стільки , щоб він був трохи вище м’яса.
  21. Наступним шаром викладаємо шматочки цвітної капусти, а між ними – суцвіття брокколі.
  22. Відправляємо  наш  тортик в холодильник, щоб застиг перший шар бульйону:
    хвилин на 20-30.
  23. Потім вливаємо знову бульйон (шматочки брокколі повинні трохи виглядати з нього), відправляємо торт в холодильник на всю ніч.
  24. Виймаємо торт з форми разом з плівкою, потім її знімаємо.
    Подаємо таку красу на стіл – і насолоджуємося неземним смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: