Ніжний пісочний пиріг із чорною смородиною. Найсмачніший ягідний пиріг!

Дуже смачний ягідний пісочний пиріг з чорною смородиною – ніжне, розсипчасте тісто, усередині кисленька ароматна ягідна начинка, а зверху хрустка рум’яна скоринка.

Інгредієнти

  • борошно – 420 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – дрібка
  • яйце – 2 шт.
  • охолоджене вершкове масло – 180 гр.
  • сметана – 1 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л. за бажанням

Для начинки:

  • свіжа або заморожена чорна смородина – 400 гр.
  • цукор – 150 гр.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 гр.

Форма 35х26 cм.

Приготування:

  1. У миску просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор, перемішати віночком.
  2. У борошно натерти на грубій терці холодне вершкове масло.
  3. Потім руками розтерти все в дрібну крихту.
  4. У борошняній крихті зробити поглиблення додати сметану, яйця і замісити м’яке тісто.
  5. Тісто розділити на дві нерівні частини.
  6. Меншу частину тіста загорнути в плівку і відправити в морозилку приблизно на 1 годину.
  7. Більшу частину тіста розкачати на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см (розміром 35х26 см.).
  8. Перенести тіста разом з папером на деко, сформувати бортики, наколоти тісто виделкою.

Приготувати начинку.

  1. У мисці змішати смородину, цукор, кукурудзяний крохмаль. На тісто рівномірно розподілити начинку.
  2. Зверху на начинку натерти другу частину тіста на грубій терці, рівномірно розподіляючи по поверхні.
  3. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 40 хвилин, до золотистого кольору.
  4. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтеся на свою духовку.
  5. Готовому пирогу дати охолонути і теплим нарізати на шматочки.
  6. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Це дуже смачно, обов’язково спробуйте, вам точно сподобається.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: