Проста закуска з болгарського перцю. Нічого зайвого, але як смачно!

Проста закуска з болгарського перцю. Нічого зайвого, але як смачно!

Запечений в духовці або на грилі солодкий перець – це ідеальна закуска для шашлику і будь-яких інших м’ясних страв. Подавайте з сметанним соусом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • перець солодкий – 12 шт;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • масло вершкове – 10 г.

Для приготування соусу вам необхідно:

  • сметана – 300 г;
  • кріп, пучок;
  • часник – 3 зубчики;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Перчик промиваємо, обсушуємо, наколюємо виделкою і укладаємо в форму для запікання. НЕ чистимо, не видаляємо плодоніжки і насіння – укладаємо цілими.

Змащуємо олією, посипаємо сіллю і запікаємо при 200 градусах близько 50 хвилин. Але дивіться по своїй духовці і станом перцю. Перець не чіпаємо і не перевертаємо.

Для соусу дрібно січемо часник і зелень, змішуємо зі сметаною, додаємо до смаку сіль і перець, інші спеції і ароматні трави, олію.

Виймаємо перець на тарілку і змащуємо його шматочком вершкового масла.

Порада: ви можете розтопити вершкове масло і за допомогою пензлика змастити перець.

Подаємо з соусом і різними стравами.

Порада: ви можете ще запекти в духовці і баклажани, цілі помідори, фаршировані морквою і цибулею або сиром із зеленню. Тоді у вас вийде овочеве асорті, дуже ароматне і корисне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: