Пиріг дуже простий, але до чого ж смачний
від Denzhyttya
31 Липня, 2021
Вишневий пиріг можна робити з будь-якою вишнею – свіжою, замороженою, консервованою з власному соку.
Інгредієнти:
- борошно, 1 склянка;
- вишня, 300-400 г;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 1 склянка;
- сода, 1 ч.л або розпушувач, 1.5 ч.л;
- сметана, 200 г;
- масло вершкове або маргарин, 100 г;
- ванілін за смаком.
Приготування:
- Вишні даємо стекти від зайвої рідини. Щоб ягода рівномірно розподілилася по тісту, змішуємо її з ложкою крохмалю.
- Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо.
- Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо і вливаємо в яєчну суміш, додаємо сметану, ванілін за смаком, просіяне борошно і вимішуємо тісто – консистенція домашньої сметани.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, зверху викладаємо ягоди.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.
- За бажанням посипаємо пиріг цукровою пудрою.
- Порада: вишню ви можете замінити будь-якою іншою ягодою, навіть «виловити» з густого варення ягідки суниці. Ягоди можна замінити сухофруктами, особливо смачно з шматочками кураги. Продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося при випічці.
Джерело:
mandarynka.com.ua