Шоколадний торт «Трюфельний»

Простий і дуже смачний торт «Трюфельний». Сподобається всім, хто любить шоколад. Виходить дуже смачним і красивим. Він відмінно підійде до святкового столу і сподобається абсолютно всім.

Інгредієнти:

Для бісквіта

  • 6 курячих яєць
  • 180 грам цукру
  • 120 грам пшеничного борошна
  • 45 грам какао-порошку
  • 10 грам ванільного цукру

Для крему

  • 300 грам вершкового масла 82%
  • 240 грам вареного згущеного молока
  • 150 грам шоколаду
  • 10 грам какао-порошку

Для просочення

  • 200 мілілітрів води
  • 1 столова ложка натуральної кави
  • 30 грам цукру
  • 1 столова ложка коньяку

Приготування:

  1. У яєць відділяємо білки від жовтків.
  2. Білки кладемо в миску і збиваємо до появи пишної піни. Потім додаємо частинами цукор і збиваємо до пишної піни. В кінці додаємо ванільний цукор. Потім на мінімальній швидкості міксера в білкову масу додаємо жовтки по одному.
  3. У миску  просіюємо борошно з какао-порошком і по чуть-чуть додаємо в яєчну масу. Перемішуємо лопаткою, наче складаємо тісто.
  4. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Розігріваємо духовку до 170 градусів.
  5. Готове тісто перекладаємо в форму і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 40 хвилин.
  6. Бісквіт дістаємо з форми, охолодити і загортаємо в плівку. Прибираємо його в холодильник на всю ніч. На наступний день бісквіт нарізаємо на 3 коржа, верхню частину зрізаємо окремо.
  7. Готуємо просочення. З приготованих інгредієнтів варимо каву зручним методом, потім проціджуємо і додаємо коньяк.
  8. Шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані, повністю охолоджуємо. М’яке масло збиваємо до пишної маси.
  9. Трохи збиваємо міксером згущене молоко, а потім по одній ложці акуратно додаємо її в збиту масляну масу. Потім також підмішуємо остиглий шоколад. В кінці в суміш додаємо какао-порошок і збиваємо до однорідної маси. Прибираємо готовий крем на 15 хвилин в холодильник.
  10. Збираємо торт. На тарілку кладемо перший корж, просочуємо і викладаємо на нього 1/3 частину крему, розрівнюємо. Накриваємо другим коржем, його також просочуємо і кладемо другу частину крему. Розрівнюємо і накриваємо третім коржем. Його теж просочуємо і змащуємо торт кремом зверху і боків.
  11. Готовий торт прибираємо в холодильник, а потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.

Шоколадний торт «Трюфельний»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: