Шоколадно-маковий торт «ЕЙФОРІЯ»: дуже смачний рецепт

Якщо Ви хочете спекти, щось дуже смачне, ніжне і ароматне – тоді я пропоную приготувати шоколадно-маковий тортик, який Вам і Вашим близьким точно сподобається! Торт красивий у розрізі і неймовірно смачний, можете його готувати хоч на свято, хоч, як випічку до чаювання!

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Тростинний цукор – 100 грам
  • Свіжозварена кава – 120 мл. (1 чайна ложка кави на 120 мл окропу)
  • Какао-порошок 100% – 30 грам
  • Вершкове масло – 80 грам
  • Борошно – 120 гам
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Яєчний білок – 6 шт.
  • Цукрова пудра – 45 грам

Для макового шару (форма 23 × 33 см):

  • Мак – 150 грам
  • Вершкове масло – 100 грам
  • Цукрова пудра – 65 грам
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 60 грам
  • Волоські горіхи – 100 грам

Для шоколадного крему:

  • Шоколад 70% – 200 грам
  • Вершки 33% – 170 мл.
  • Вершкове масло – 170 грам
  • Вершки 33% – 300 мл.

Для начинки:

  • Сливовий джем – 280 грам

Приготування:

  1. Для шоколадного бісквіту духовку розігріваємо до 180 гр. С, пергаментом застилаємо форму 23 на 33 см.
  2. Жовтки збиваємо з тростинним цукром, додаємо охолоджену, заварену каву, какао та масло, добре перемішуємо.
  3. Змішуємо борошно з розпушувачем і поступово просіюємо в жовткову суміш, постійно помішуючи.
  4. Білки збиваємо в жорстку піну із цукром.
  5. Акуратно додаємо білки до решти суміші та розмішуємо до однорідності.
  6. Викладаємо у форму і випікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
  7. Даємо повністю охолонути.
  8. Для макового шару збиваємо масло із цукровою пудрою до однорідності.
  9. Додаємо яєчний жовток і добре перемішуємо.
  10. Додаємо мелений мак і дрібно нарізані горіхи, перемішуємо.
  11. Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою до твердих піків.
  12. Додаємо збиті білки до макової суміші, акуратно перемішуємо.
  13. Перекласти у форму 23 на 33 см, застелену пергаментом, і випікаємо в духовці, протягом приблизно 25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
  14. Для крему збиваємо вершкове масло до легкої, пухнастої маси.
  15. Нагріваємо вершки не доводячи до кипіння, заливаємо або розламаний на шматочки шоколад і розмішуємо до гладкості та однорідності.
  16. Даємо охолонути, додаємо вершкове масло і вершки, що залишилися. Збиваємо все разом на низькій швидкості міксера до об’єднання.
  17. Складання торта. Розрізаємо шоколадний бісквіт уздовж горизонтально. За бажання просочуємо кавою.
  18. Покриваємо перший бісквіт половиною сливового джему та половиною крему.
  19. Зверху викладаємо маковий шар, покриваємо його зверху шаром джему та шаром крему.
  20. Накриваємо другим бісквітом та покриваємо його тонким шаром крему. Прикрашаємо за бажанням!
  21. Забираємо в холодильник на 3 години для просочення і стабілізації.
Шоколадно-маковий торт «ЕЙФОРІЯ»: дуже смачний рецепт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: