Сирна запіканка з гарбузом в духовці

Цілий рік чекаю гарбузовий сезон! Скільки смакоти можна приготувати: пироги, запіканки, супчики, салати. Безумовно, в цьому році мій фаворит – сирна запіканка з гарбузом в духовці. Яке ж корисне, ароматне і смачне виходить частування! Неодмінно ділюся рецептом.

Я використовувала в начинці родзинки, але ви можете брати інші улюблені сухофрукти. Подруга готувала з курагою і горіхами, каже, що вийшло незабутньо. Безперечно, гарбузова запіканка – ідеальне сезонне частування до чаю або кави в холодні осінні дні.

сирна запіканка з гарбузом

Інгредієнти:

  • гарбуз 500 г
  • манка 3 ст. л.
  • Сир 300 г
  • цукор 6 ст. л.
  • Вершкове масло 2 ч. Л.
  • Ізюм 50 г
  • яйце 2 шт.
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Наріжте гарбуз шматочками. Викладіть їх в застелену фольгою і змащену олією форму. Надішліть в духовку на 40 хвилин при температурі 180 ° С.
  2. Розм’якшений гарбуз змішайте з 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. манної крупи і 1 яйцем, подрібніть інгредієнти до однорідності. Третина отриманої маси рівномірно розподіліть по застеленій пергаментом формі.
  3. Змішайте цукор і манку, що залишилися, додайте родзинки, сир, яйце, розтоплене вершкове масло і перемішайте.
  4. Рівномірно розподіліть половину отриманої начинки по гарбузовому шару, потім – ще третину гарбузового пюре, сирну масу , що залишилася і останню третину пюре. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 ° С.

Зверху можна прикрасити запіканку з гарбуза цукровою пудрою і шматочками рудого овоча. Частування з’їдять за обидві щоки навіть ті, хто не любить їсти гарбуз. Перевірено! А які рецепти з гарбуза ваші улюблені?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: