Торт “Наполеон-дует”: незвичайний рецепт класичного десерту

Для торта використовую як звичайні листкові коржі, так і  шоколадні. А щоб крем став ще кращим, додала до нього кілька нових інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 830 г
  • Вершкове масло 380 г
  • Яйце 2 шт.
  • Коньяк 70 мл
  • Вода 300 мл
  • Сіль дрібка
  • Какао-порошок 30 г
  • Молоко 1 л
  • Яєчний жовток 10 шт.
  • Вершки 140 мл
  • Кукурудзяний крохмаль 80 г
  • Цукор 240 г
  • Ванільний цукор 20 г
  • Білий шоколад 115 г
  • Чорний шоколад 115 г
  • Сир маскарпоне 260 г

Приготування:

  1. Просійте 430 г борошна у велику миску, туди ж натріть 150 г замороженого масла і перетріть руками до отримання крихти. Збийте 1 яйце з щіпкою солі, а 150 мл води змішайте з 35 мл коньяку. Додайте все до крихти і замісіть тісто.листкове тісто
  2. В окрему миску просійте борошно, що залишилося з какао і додайте всі ті ж інгредієнти, що і в попередньому пункті. У вас вийде два види тіста. Розділіть кожне на 10 шматочків вагою по 80 г і скачайте у кульки.кульки із тіста
  3. Посипте заготовки борошном| і приберіть в холодильник на 2-2,5 години. Потім покладіть кожну кульку на пергамент, накрийте харчовою плівкою і розкотіть у круглий пласт діаметром 22-23 см. Випікайте коржі по 5-7 хвилин при температурі 210 градусів у режимі конвекції.корж для торта
  4. Змішайте 5 жовтків із середніх яєць, 40 г крохмалю, 120 г звичайного та 10 г ванільного цукру. Підігрійте в сотейнику 500 мл молока і 70 мл вершків 20 %, зніміть з вогню і тонким струмком влийте половину збитих жовтків, постійно помішуючи. Потім додайте інше і добре перемішайте.заварний крем
  5. Поверніть масу на вогонь трохи нижче середнього і доведіть до загустіння (приблизно 4 хвилини), постійно помішуючи віночком, щоб не пригоріла. Заберіть крем із вогню, додайте білий шоколад і збийте занурювальним блендером.заварний крем із білим шоколадом
  6. Аналогічно приготуйте другу порцію крему, тільки з чорним шоколадом. Накрийте обидві маси харчової плівкою в контакт, і коли крем охолоне, приберіть його в холодильник на 4 години або всю ніч.шоколадний заварний крем
  7. Збийте маскарпоне і 80 г вершкового масла|мастила| жирністю 82,5 %, розділіть рівно навпіл і змішайте з кремом. Збийте міксером до однорідності.крем із маскарпоне
  8. У готових гарячих коржів акуратно обріжте краї гострим ножем, щоб вийшло коло діаметром 20 см. Зручно це робити за допомогою кільця або тарілки. Обрізки подрібніть, вони стануть у пригоді для прикраси.корж із листкового тіста
  9. Почніть складання торта із двох шарів шоколадних коржів, перемазаних кремом із чорним шоколадом. Потім йдуть два звичайні коржі з білим кремом. Чергуйте шари за такою схемою до кінця.домашній наполеон
  10. Посипте торт крихтою від коржів і залиште на годину за кімнатної температури, потім приберіть в холодильник мінімум на 4 години. Прикрасьте на свій розсуд.наполеон із шоколадом

Крем відмінно просочує коржі і торт стає неймовірно ніжним та смачним. Поєднання двох видів тіста і крему не тільки покращують смакові якості листкового десерту, але й робить його цікавішим у розрізі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: