Торт Наполеон – сімейний рецепт з пломбірним кремом

Торт Наполеон – сімейний рецепт з пломбірним кремом

Торт «Наполеон» має безліч рецептів, кожен з яких, має своїх шанувальників. Пропонуємо вам ще один цікавий варіант.

Для приготування листкового тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки
  • яйце – 1 шт
  • вершкове масло – 400 г
  • оцет 9% – 1 ст.л
  • вода крижана – 250 мл

Для приготування заварного крему пломбіру потрібні такі інгредієнти:

  • вершки – 200 мл
  • молоко – 400 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • яйце – 1 шт
  • крохмаль – 40 г
  • цукор – 200 г

Приготування:

  1. Просіваємо борошно, охолоджене масло нарізаємо і змішуємо з борошном в крихту, але не дрібну. Оцет змішуємо з сіллю, яйцем, доливаємо крижану воду. Виливаємо масу в борошно з маслом і замішуємо тісто. Ділимо тісто на 10 шматків, катаємо кульки, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
  2. Готуємо крем. Яйця змішуємо з крохмалем і цукром, вимішуємо до однорідності.
  3. Молоко доводимо до кипіння і поступово вводимо до нього яєчну масу, перемішуємо , варимо до загустіння, додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
  4. Кожну кульку розкачуємо в коло з товщиною 2 – 3 мм, проколюємо виделкою. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо тісто до рум’яного кольору.
  5. Охолонувший  крем трохи збиваємо і окремо збиваємо вершки, потім з’єднуємо обидві маси і перемішуємо лопаткою.
  6. Формуємо торт, промазуючи кожен шар кремом. Один корж подрібнюємо і посипаємо ним торт зверху і з боків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: