Закуска з печериць, яка здивувала всіх моїх гостей. Всього за 10 хвилин, смачно та просто

Швидкі мариновані печериці, виходять щільненькими, хрусткими, з легким, пікантним смаком, пряним ароматом. Ідеальна закуска на будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • печериці, 700 г
  • часник, 3 зубчики
  • цибуля, 1 шт
  • вода, 100мл
  • оцет, 3 ст. л
  • олія соняшникова, 50 мл
  • сіль та цукор по 1 ч.л
  • перець, коріандр по 0,5 ч.л
  • лавровий лист, 2 шт
  • зелень.

Приготування:

  1. Найідеальніші виходять гриби маленького розміру, тому краще вибирати саме такі. Якщо ви великі, тоді розрізаємо їх у чверті.
  2. У воді розчиняємо сіль та цукор, коріандр та перець, кидаємо ароматні трави та лавровий лист, свіжу зелень. Вливаємо олію.
  3. Доводимо до кипіння та додаємо гриби. Коли маса закипить, рідини в каструлі побільшає через власний сік грибів. Після закипання варимо 7 хвилин. Знімаємо з плити і вливаємо оцет, перемішуємо і трохи остуджуємо.
  4. Розкладаємо в баночки часточки часнику та тонкі півкільця цибулі, перець горошком.
  5. Розкладаємо гриби по баночках та заливаємо маринадом. Остуджуємо повністю на столі, закриваємо кришками та відправляємо в холодильник.
  6. Наступного дня чудова закуска з грибів готова і ви можете подавати їх до столу, посипавши свіжим, нарізаним часником та зеленню. Такі печериці я ще додаю в різні салати, вони чудово для цього підходять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: