З’їдаємо банку за раз! Кабачкова аджика на зиму: залишитеся задоволені

Така ікра виходить в міру гострою, пікантною, ароматною і дуже густою. Можна подавати з різними м’ясними стравами, використовувати в якості намазки на бутерброди. Смак просто чудовий.

Інгредієнти:

  • кабачки, 2 кг
  • морква і солодкий перець по 200 г
  • помідори, 1 кг
  • гострий перець, 3 шт або за смаком
  • часник, 3 головки
  • томатна паста, 140 г
  • олія соняшникова, 120 г
  • цукор, 100 г
  • оцет 9%, 80 мл
  • сіль

Приготування:

  1. Кабачки і моркву ріжемо шматочками.
  2. Порада: якщо кабачки молоді, тоді насіння не видаляємо, а ось зовсім зрілі, краще позбавити від насіння.
  3. Помідори обшпарюємо кип’ятком, прибираємо шкірку.
  4. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо всі овочі і переливаємо масу в каструлю.
  5. Доводимо до кипіння на великому вогні і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи.
  6. Всипаємо цукор, додаємо томатну пасту і олію рафіновану і сіль за смаком.
  7. Після закипання варимо 10 хвилин і додаємо гострий перчик до смаку.
  8. Варимо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений часник і оцет, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
  9. Розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
  10. Аджика виходить дуже густою, з насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте зробити таку аджику.

З'їдаємо банку за раз! Кабачкова аджика на зиму: залишитеся задоволені

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: