Пиріг Невидимка з яблуками і грушами
Класичний французький пиріг «Невидимка», в якому максимальна кількість начинки і зовсім мало тіста, крім того, тісто при випічці стає ніжним і ароматним ванільним кремом. Пиріг готується дуже просто, всі інгредієнти доступні. Пиріг дуже соковитий і ароматний! 🙂
Інгредієнти
- Яблука і груші 800 г ( можно можна використовувати тільки яблука або тільки груші)
- Молоко 100 г
- Вершкове масло 30 г ( заздалегідь розтопити)
- Борошно 70 г
- Розпушувач 1 ч.л.
- Яйця 2 шт
- Цукор 50 г
- Ванільний цукор 10 г
- Сіль 1 дрібка
Штрейзель:( кондитерська крихта, яка служить прикрасою для верхньої частини виробу з тіста (посипають перед випічкою). Штрейзель може бути великим, як горох, і дрібним, як борошно)
- Борошно 80 г
- Цукор 30 г
- Ванільний цукор 10 г
- М’яке вершкове масло 40 г
- Соль 1 дрібка
Покроковий рецепт з фото
відеорецепт
1. Збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Додати молоко, вершкове масло, борошно і розпушувач.
2. Груші і яблука почистити від шкірки і серцевини. Нарізати дуже тонкими скибочками.
3. Форму змастити вершковим маслом, вистелити пергаментом. Можна брати круглу, квадратну або прямокутну форму. Розмір моєї форми 10 на 22 см.
4. Занурити скибочки в тісто, щоб кожна скибочка була вкрита тістом з усіх боків. Викласти яблука і груші в форму, вилити зверху тісто. Випікати 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
5. Для штрейзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, розтерти в крихту.
6. Посипати пиріг цієї крихтою, випікати ще 20 хвилин.