Звичайні оладки тепер не готую: знайшла рецепт, який подобається всій родині (за смаком, як пиріжки)

Якщо ви не знаєте, чим ще можна здивувати сім’ю на сніданок – приготуйте оладки з начинкою. Пишні, незвичайні та смачні, чимось навіть нагадують пиріжки. Дуже рекомендую!

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.
  • сіль — 0,5 ч.л.
  • цукор — 1 ст.л.
  • кефір (2,5%) – 350 мл
  • борошно — 190-200 г
  • сода — 1 ч.л. (без гірки)
  • куряче філе – 160 г
  • варене яйце – 1 шт.
  • зелена цибуля – 30 г

Приготування:

  1. Оладки будуть із м’ясом, а точніше з куркою. Беремо невеликий шматочок філе та натираємо спеціями. Я використовую приправу для гриля та шашлику. З цією ж приправою обсмажую курку і для шаверми.
  2. Тепер м’ясо запікатимемо. Для цього на суху сковороду кладемо невеликий аркуш пергаментного паперу, на нього викладаємо м’ясо та закриваємо другою частиною паперу. Обсмажуємо м’ясо на слабкому вогні близько 20 хвилин. Іноді м’ясо перевертаємо.
  3. Так само можна готувати і індичку. М’ясо смажиться у власному соку, без олії та виходить дуже соковите та ароматне, плюс чиста сковорода. Куряче філе перекладаємо на тарілку і даємо охолонути, а поки що займемося тістом.
  4. У миску вбиваємо 1 яйце, додаємо 0,5 ч. л. солі та 1 ст.л. цукру. Злегка збиваємо віночком.
  5. Далі виливаємо сюди 350 мл кефіру кімнатної температури, у мене жирність 2,5%, знову перемішуємо.
  6. Далі висипаємо 190-200 г просіяного борошна і замішуємо тісто. А наприкінці не забуваємо додати 1 ч.л. соди. Все, тісто на оладки готове.
  7. Крім м’яса в начинку я додаватиму ще подрібнену зелену цибулю і дрібно нарізане варене яйце.
  8. По черзі додаємо все в тісто. Охолоджене м’ясо я теж дрібно нарізала. Добре перемішуємо і починаємо смажити оладки.
  9. У розігріту олію ополоником викладаємо тісто і обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яної скоринки. Смажимо на середньому вогні, щоб вони встигали пропікатися.
  10. Готові оладки перекладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником. З цієї кількості інгредієнтів виходить 15 штук оладок.

Їх можна їсти просто так чи зі сметаною. Оладки пишні, незвичайні і за смаком чимось нагадують пиріжки з м’ясом. Спробуйте, впевнена, що такий варіант вам також сподобається!

До речі, начинки можна міняти, мені подобається солодкий варіант — з яблуками або грушами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: