Домашня солянка

Перші страви – запорука злагодженої роботи органів шлунково-кишкового тракту. Тому дбайливі батьки так прагнуть в обідній час нагодувати своє чадо супом. На жаль, ці спроби дуже часто закінчуються скандалом, та й не кожен дорослий чоловік може сісти і з задоволенням з’їсти тарілку рідкої  страви.

Ми пропонуємо вашій увазі три найбільш вдалих рецепта домашньої солянки. Готуйте і насолоджуйтеся!

Збірна м’ясна солянка

солянка з м'ясом зображення

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини
  • 200 г варено-копчена ковбаса
  • 200 г копченого м’яса
  • 6 сосисок
  • 3 бульби картоплі
  • 3 кислих огірка
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 банка консервованих маслин
  • лимон за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Приготування:

  1. Відваріть до напівготовності яловичину, дістаньте її з каструлі і наріжте невеликими однаковими шматочками, помістіть в каструлю з бульйоном нарізану  картоплю і варіть інгредієнти на середньому вогні.
  2. Натріть на крупній тертці очищену моркву, подрібніть очищену цибулю і солоні огірки. Обсмажте в сковороді цибулю з морквою, потім додайте солоні огірки, гарненько все перемішайте і помістіть в сковороду томатну пасту і тушкуйте інгредієнти 2-3 хвилини.
  3. Помістіть зажарку в каструлю з картоплею і м’ясом, доведіть до кипіння бульйон і додайте нарізані дрібними шматочками попередньо обсмажені сосиски, ковбасу і копчене м’ясо. Знову закип’ятіть бульйон і варіть солянку на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.
  4. Коли суп буде практично готовий, додайте в каструлю подрібнені маслини і скибочки лимона, доведіть страву до кипіння, зніміть з вогню і залиште під кришкою настоюватися. Перед подачею присипте страву подрібненою зеленню.

Грибна солянка

солянка з грибами знімок

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 50 г сушених грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 солоні огірки
  • 1 банка маслин
  • 7 помідори черрі
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1 лавровий лист
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 2 літри води

Приготування:

  1. Промийте сушені гриби і замочіть їх на ніч в невеликій кількості води. Відваріть гриби до готовності, бульйон не виливайте.
  2. Подрібніть очищену цибулю, на крупній тертці натріть очищену моркву. Налийте в каструлю, в якій буде варитися суп, трохи соняшникової олії і прямо там обсмажте цибулю з морквою, додайте томатну пасту, гарненько все перемішайте. Додайте борошно і, постійно помішуючи, доведіть зажарку до однорідності.
  3. Влийте в каструлю грибний бульйон і варіть його протягом 5 хвилин на повільному вогні. Потім додайте в каструлю подрібнені солоні огірки.
  4. Тим часом обсмажте в сковороді вимиті і нарізані тонкими скибочками шампіньйони і відварені гриби до золотистого кольору. Відправте їх в каструлю, постійно помішуючи інгредієнти, долийте гарячу воду.
  5. Страву посоліть і поперчіть, доведіть її до кипіння і варіть на повільному вогні ще протягом 10 хвилин.
  6. За 5 хвилин до готовності помістіть в каструлю помідори черрі, а за 2 хвилини до кінця додайте лавровий лист. Перед подачею прикрасьте страву подрібненими маслинами і скибочками лимона.

Рибна солянка

солянка з червоною рибою зображення

Інгредієнти:

  • 500 г філе сьомги
  • 1 банка консервованих маслин
  • обрізки сьомги для бульйону
  • 3 шт. картоплі
  • 4 солоних огірка
  • 1 цибулина
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії
  • 2 лаврові листки
  • чорний мелений перець за смаком
  • запашний перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Відваріть в каструлі обрізки сьомги, коли риба буде готова, додайте в каструлю запашний перець і лавровий лист. Готовий бульйон процідити.
  2. Обсмажте в сковороді подрібнену цибулю з дрібно нарізаним огірком, додайте томатну пасту і тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
  3. У каструлю з бульйоном помістіть нарізану  очищену картоплю, зажарку і доведіть до кипіння.
  4. Додайте нарізану сьомгу і варіть бульйон до готовності м’яса. Додайте маслини з розсолом, сіль і чорний мелений перець. Доведіть суп до кипіння, освіжіть його часточками лимона. Зніміть каструлю з вогню і потримайте суп під кришкою ще протягом 15 хвилин.

Рекомендуємо не шкодувати м’ясних інгредієнтів, адже саме вони роблять солянку такою смачною і наваристою. Приділіть  увагу  огіркам. Для гарної солянки вони повинні бути хрусткими і пружними, . Також не перестарайтеся зі спеціями, щоб вони не перебили смак різноманітності інгредієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: