Кілька років тому подруга навчила мене готувати квашені огірки. Тепер всі друзі приїжджають в гості “на огірочки”

На ваших дачних ділянках вже з’явився перший урожай? У нас ось потроху ростуть огірочки, та такі гарні, маленькі, хрусткі. Знаєте, що я люблю робити з частиною огіркового врожаю? Кілька років тому одна моя знайома навчила мене квасити огірки. Так! Не солити, не маринувати, а саме квасити.

Ох, яка ж це вдала страва, вся моя сім’я її просто обожнює. Огірки виходять просто надзвичайно смачні. Скажу вам чесно, я не знаю, як закривати квашені огірки на зиму, тому я просто готую трилітрову банку цієї страви, яку ми відразу і з’їдаємо за кілька годин. До речі, багато наших друзів приїжджають до нас саме на ці огірки.

Отже, як приготувати “Квашені огірки”, і що нам для цього знадобиться?

Інгредієнти на 3 л банку:

  • Огірки – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст.л. з гіркою
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Сушений кріп – 1 вет.
  • Зелень кропу – 2 вет.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Гіркий перець – 0,25 шт.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч.л.

Приготування:

  1. Спочатку необхідно замочити огірки в холодній воді на 4-5 годин.
  2. Банку для огірків помити і простерилізувати.
  3. Всі спеції, зелень і овочі укласти в банку, а огірки укласти зверху.
  4. Тепер готуємо розсіл: у холодній воді просто розчиняємо сіль.
  5. Заливаємо розсолом банку з огірками доверху, накриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі кваситися.
  6. Через три дні смачна закуска готова. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
  7. Сподіваюся, що цей рецепт вам сподбається.

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: