Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!

Ароматне лимонне  печиво! Любителям чаю з лимоном присвячується!
⠀Дуже смачне печиво з приємним лимонним смаком і ароматом. Воно пряне всередині і хрустке, з розсипчастою скоринкою, зовні. Печиво дуже легко готується, пробуйте!

Печиво з начинкою ” Лимончики»

Тісто:

  • 500 г борошна
  • 50 г жиру(маргарин, смалець,)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 чайна ложка харчової соди або розпушувача
  • 1 уп. ванільного цукру
  • 150 мл молока
  • Щіпка солі
  • 2 яєчних жовтки
  • Цедра 1 лимона⠀

Начинка:

  • 2 яєчних білка
  • 200 г меленого мигдалю
  • 2 уп. ванільного цукру
  • 130 г цукру
  • Цедра двох лимонів
  • 1-2 ст. л. рому або подібного алкоголю (за бажанням)

Декор:

  • Жовтий і зелений харчовий барвник
  • 300 мл молока
  • 200 г дрібного цукру
  • 1 столова ложка рому

Приготування:
Спочатку змішайте яйця, жир, цукор, молоко і цедру лимона, потім частина борошна, змішану з розпушувачем і порубаним маслом, нарешті замісити борошно, що залишилося вручну. Тісто поставити в холодильник на 2 години

Начинка:
Збийте білки з цукром до густих піків, додайте мелений мигдаль, цедру і ром

Розкачайте тісто і виріжте кружечки, на кожен покладіть чайну ложку начинки. Згорніть. Стисніть / закріпіть краї. Викладіть на деко, вистелене пергаментним папером. Випікайте при температурі 160°С протягом 20 хвилин. Охолодити

Розділіть інгредієнти для декору – для жовтої частини взяти левову частку-тільки кінчики лимончиків будуть зеленими. Якщо хочете, можете їх робити повністю в жовтому кольорі. Змішати молоко, ром і барвник. Вмочити кожен лимон в отриманій суміші і обкатати в дрібному цукрі

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: