Полуничне варення “П’ятихвилинка”. Детальний рецепт

Полуничне варення одне з найсмачніших та ароматніших. Приготувати його зовсім не складно, особливо якщо це буде варення “П’ятихвилинка”. Якщо ваш урожай вже достиг, то сміливо приступайте до варіння.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1,2 кг цукру
  • 200 мл води

Приготування:

  1. Полуницю обережно переберіть, щоб не пом’яти ягоди. Незрілі, зіпсовані та гнилі ягоди видаліть. Найкраще варення виходить із невеликих за розміром ягід. Так що при сортуванні велику полуницю можна відокремити на компот, а дрібну на варення. І звичайно ж всі ягідки повинні бути ароматними, смачними та не водянистими. Тільки з такої полуниці вийде найсмачніше варення.
  2. У ягід видаліть зелені “хвостики”. Добре промийте. Потім розкладіть ягоду на рушник, щоб вони трохи просохли.
  3. Для варення “п’ятихвилинка” спочатку завжди варять сироп. У ємність для варіння налийте воду, дочекайтеся закипання, всипте цукор, розмішайте до повного розчинення. Дочекайтеся, коли сироп знову закипить і покладете в нього полуницю.
  4. Обов’язково знімайте піну у міру появи.
  5. Дайте майбутньому варенню закипіти і варіть на сильному вогні 5-7 хвилин, потім вимкніть і наповніть гарячим варенням заздалегідь простерилізовані банки. Закатайте кришками. Готові банки переверніть кришкою вниз і укутайте в теплу ковдру до повного охолодження.

Пам’ятайте варення “п’ятихвилинка” має бурхливо кипіти, тому його потрібно варити на сильному вогні.

А як ви готуєте полуничне варення? Поділіться рецептами у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: