Торт з волоськими горіхами і вареним згущеним молоком

Смачний, апетитний тортик для будь-якого свята. Неможливо відірватися від поєднання вареного згущеного молока з горіхами. Не дивлячись на те, що такий торт виходить дуже калорійним, від його шматочка ніхто не відмовляється.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 170 гр
  • Борошно – 170 гр
  • Ванілін – 1 гр
  • Молоко – 120 гр
  • Вершкове масло – 60 гр
  • Какао-порошок – 3 стол.л.
  • Сода харчова – 0.25 чайн.л.

Для начинки:

  • Варене згущене молоко – 400 гр
  • Вершкове масло – 400 гр
  • волоські горіхи – 150

Приготування:

  1. Для приготування бісквіта підготуйте все необхідне. Борошно вищого сорту просійте через сито.
  2. У невеликому ковші з’єднайте молоко і вершкове масло і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Залиште на повільному вогні, щоб масло повністю розтало.
  3. В окремій мисці з’єднайте борошно, какао, соду і ванілін.
  4. У мисці для збивання з’єднайте яйця з цукром і збийте їх в пишну масу. По черзі додавайте до збитих яєць борошняну суміш і молочну. Акуратно вмішуйте все в тісто за допомогою віночка, щоб тісто не втратило свою пишність.
  5. Готове тісто перелийте в форму для випічки (18см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
  6.  Вийміть бісквіт з духовки і повністю остудіть. Оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб він відлежався. Перед складанням торта розріжте бісквіт на 3 коржа.
  7. Для начинки підготуйте все необхідне. Згущене молоко я варю самостійно. Але можна купити і готове варене згущене молоко. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  8. Волоські горіхи трохи посічіть ножем і обсмажте на сухій сковорідці до появи характерного запаху. Постійно їх помішуйте, щоб вони не почали підгоряти. Потім пересипте їх на тарілку і остудіть. Навіщо пересипати на тарілку? Це необхідно для того, щоб відразу ж вони перестали смажитися. Якщо ви просто знімите сковорідку з вогню і відставите убік, то вони будуть продовжувати смажитися, так як сковорідка буде ще гарячою й вони зможуть підгоріти.
  9. Для приготування крему з’єднайте м’яке вершкове масло і варене згущене молоко. Все добре перемішайте.
  10. Бісквітні коржі просочіть кип’яченою водою, щоб торт не був сухим. На мій погляд використовувати цукровий сироп для просочення не слід, так як крем дуже солодкий.
  11. Зберіть торт і обмажте його зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник для того, щоб він застиг і просочився.
  12. Верх і боки торта рясно обсипте смаженими горіхами. Приємного вам частування!

Торт з грецькими горіхами і вареним згущеним молоком

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: