Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку

Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку

Пиріг виходить дуже ніжним за рахунок яблук і класичного заварного крему.

Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 250 мл
  • цукор – 50 г
  • яйце – 1 шт
  • крохмаль кукурудзяний – 15 г
  • ванілін за смаком

Для приготування тіста необхідно:

  • яйця – 2 шт
  • яблука – 2 шт
  • цукор – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • борошно – 200 г
  • ванілін за смаком
  • розпушувач – 1ч.л

Приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти для крему, збиваємо вінчиком або міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густої консистенції. Знімаємо з плити і залишаємо охолоджуватись.
  2. Яблука чистимо  від шкірки і ріжемо тонкими часточками або шматочками.
  3. Для тіста змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси, не менше ,ніж 5 – 7 хвилин, додаємо молоко .
  4. З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо частинами в масу, вимішуємо тісто і додаємо яблучні шматочки.
  5. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, зверху видавлюємо крем.
  6. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
  7. Готовий  пиріг посипаємо цукровою пудрою, можна змішати з цедрою лимона або апельсина.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: