Як смачно приготувати курячі шлунки

Я, наприклад, просто обожнюю готувати курячі шлунки, я точно знаю, як смачно приготувати курячі шлуночки.

При правильній обробці м’ясо виходить дуже соковитим і ніжним. З субпродукту можна приготувати різні підливи, Фарш, можна також додавати його в салати, супи або плов. З такого розмаїття я вибрала 6 своїх улюблених рецептів, якими хочу поділитися з вами. Впевнена, спробувавши ці страви, ви оціните  гідно.

Рецепти смачних курячих шлунків

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 2 цибулини
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. соди
  • спеції за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Добре помийте і обсушіть пупки, довільно наріжте. Подрібніть цибулю, покладіть її в казан з розігрітою олією і обсмажте до золотистого кольору.
  2. Додайте шлунки, а коли виділиться сік, всипте соду. Зачекайте, поки підлива перестане пінитися, після чого додайте спеції і сіль за смаком.
  3. Накрийте казан кришкою і готуйте пупки на малому вогні. Періодично перемішуйте страву і додайте окріп. Рідина повинна постійно покривати шлунки.
  4. Як тільки м’ясо стане м’яким, зніміть казан з вогню. Використовуйте як підливу до картоплі і каш.

Курячі пупки, тушковані з картоплею і грибами

Інгредієнти:

  • 650 г курячих шлунків
  • 400 г картоплі
  • 300 г грибів
  • 50 г сметани
  • 1 яйце
  • 1-2 лаврових листки
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте гриби великими шматками, а картоплю – брусочками по 2 см.
  2. Помийте і почистіть шлунки (якщо потрібно), ще раз промийте і розріжте на 2-3 частини. Складіть в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і готуйте 2 години.
  3. Всипте гриби, сіль і перець, а після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Додайте картоплю і готуйте до  м’якості.
  4. Змішайте сметану і яйце, влийте в каструлю, перемішайте і відразу ж зніміть з вогню.

Курячі шлунки в сметані

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих шлунків
  • 50 г вершкового масла
  • 2 моркви
  • 4 ст. л. майонезу
  • 2 цибулини
  • 4 ст. л. сметани
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 пуч. зелені
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Помийте і відваріть пупки до м’якості, наріжте, коли охолонуть.
  2. Натріть моркву на крупній тертці, подрібніть цибулю, розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте овочі до напівготовності.
  3. Додайте пупки, тушкуйте 5 хвилин, потім покладіть сметану, майонез, сіль і перець, вершкове масло. Готуйте ще 5 хвилин.
  4. Дрібно наріжте зелень, всипте в сковороду, перемішайте і зніміть з вогню.

Курячі шлунки в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 150 г сметани
  • 1 морква
  • 2 мариновані огірки
  • 1 цибулина
  • 0,5 см свіжого кореня імбиру
  • 1 зуб. часнику
  • 2 ст. л. хрону
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Вимиті шлунки відваріть в підсоленій воді протягом 40 хвилин, наріжте невеликими шматочками після охолодження.
  2. Наріжте моркву і цибулю дрібно. У розігріту сковороду з маслом покладіть роздавлений зубчик часнику і дрібно нарізаний імбир. Обсмажте протягом 1 хвилини, потім приберіть.
  3. У ароматне масло викладіть пупки, моркву і цибулю, готуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Додайте сметану, хрін, подрібнені огірки, сіль і перець, перемішайте. Готуйте на середньому вогні ще 10 хвилин.

Плов з курячими пупками

Інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 300 г курячих шлунків
  • 1 болгарський перець
  • 2 зуб. часнику
  • 1,5 скл. довгого рису
  • 1 помідор
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть пупки у великій кількості підсоленої води і довільно наріжте. Бульйон, що не виливайте.
  2. Обсмажте подрібнений часник на сковороді з маслом. Натріть моркву, наріжте тонкою соломкою цибулю, баклажан і болгарський перець. Складіть овочі в сковороду і смажте 3 хвилини.
  3. Додайте помідор, нарізаний маленькими шматочками, шлунки, сіль і перець, влийте бульйон, всипте промитий рис. Тушкуйте під кришкою 3 хвилини на сильному вогні.
  4. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте 7 хвилин, після чого знизьте температуру до мінімуму і тушкуйте страву до повної готовності рису. Слідкуйте, щоб інгредієнти були покриті бульйоном. Підливайте його в разі потреби.

Курячі шлунки в пиві

Інгредієнти:

  • 1 скл. світлого пива
  • 500 г шлунків курячих
  • 1 скл. курячого бульйону
  • 2 цибулини
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1-2 ст. л. рослинного масла
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • 1-2 ст. л. борошна
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте глибоку сковороду з двома видами масла. Наріжте цибулю півкільцями і швидко обсмажте.
  2. Очистіть і добре промийте пупки, наріжте їх соломкою і додайте в сковороду. Готуйте 10 хвилин.
  3. Всипте сіль, цукор і перець, постійно помішуючи, влийте пиво і половину бульйону, потім оцет. Тушкуйте під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи і підливаючи бульйон.
  4. Як тільки пупки приготуються, посипте їх борошном, перемішайте і потім ще 2 хвилини. Покладіть гірчицю, знову перемішайте і приберіть з вогню.

Ось так просто дешевий субпродукт можна перетворити в апетитний вечерю. Тепер і ви знаєте, як смачно приготувати курячі шлунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: